Assalamualaikum . Selamat Datang ke ceritabudakkanta.blogspot.com . Terima Kasih kerana melawat dan follow blog buruk ni . Akan saya hargai jasa anda .HEHE :) be happy here k .:)THANK YOU .

Klik Sini :)

Keep Calm ?

Hey Hey , Assalamualaikum . It's been so long time no see yah . Al maklum lah , busy memanjang sejak jadi budak form five ni . Tapi rasanya kalau Syera tak post ape-ape kat blog ni pon apa orang kesahkan ? Tak famous mana pon blog ni . Seriously, this year memang Syera rasa macam tak cukup rest . Apa tidaknya , everyday Syera pergi sekolah pagi then balik petang . Except hari Ahad je . Ni pon Syera tengah kat sekolah baru lepas kelas tambahan GPMS  then ada kelas akaun pulak . Ni pulak nak cerita , kerja kursus akaun tahun ni punye susah gilerlah . Then , sejak mula nak jadi budak pandai ni rambut asyik gugur je . How ? Especially setiap kali study akaun . Pening lah macam ni . Haa ~ 
Okayy lah , malas nak taip panjang-panjang , penat . Baii !
P/s : Tengah tunggu cikgu sambil curi line internet sekolah .

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

I'm Back !


Hey Hey , Assalamualaikum . Tadaa . . I'm back ! Cuba tengok date last Syera post entri , dah lama kan Syera tak post apa-apa kat blog ni . Agak busy sikit la , lagi pon takda siapa yang kisah pun kan kalau Syera tak post apa-apa :( 
Actually , Syera nak cakap pasal gambar kat atas tu . Awak kenal siapa dia ? Dia la Amyra Rosli , pelakon utama drama Ku Cinta Kau Seorang kat tv3 tu . Anyway , first time bila Syera tengok pelakon perempuan kat Malaysia ni Syera rasa macam  ' wow ' . Admired gila kat muka dia , cantik ! Then , dia acting dalam drama pun best , lagi-lagi drama Ku Cinta Kau Seorang tu , sebab dia bawa watak sombong berlagak then dia jadi baik nanti . Itu je la kot yang Syera hanya boleh describe pasal Amyra Rosli ni .
Anyway , lagi berapa hari lagi nak masuk tahun 2014 , and Syera dah nak naik form 5 sekaligus menjadi mangsa SPM . Huu ~

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

Long time no see yahh !


Hello hello ! !

Haha ! korang ! dah lama aku tak on blog aku ni . berhabuk-habuk dah ni , sapu-sapu sikit . haha . Okayy korang tau kan aku dah lama tak on sebab PMR . Tapi . . sekarang ni aku dah boleh on dengan senang hati . Acctually PMR dah lama habis dah just tunggu result je nihh , and baru hari ni aku teringat kat bloggie ni . Haha !
Anyway ada banyak perkara menarik yang aku terlepas nak update , nak update sekarang macam dah tak best dah . Acctually aku dah jatuh hati dengan Hoodies . Yeahh Hoodies . macam gambar kat atas tu . Hoodies la tu . Aku nak sangat beli baju tu . Duit ada , tapi . . malas nak keluar nak cari baju tu kat mana-mana shopping kompleks . Aku ni bukannya jenis suka keluar rumah . nak cari online pulak macam takde yang comel pulak . hmm . kalau parent korang or korang sendiri yang ada jual hoodies ni bagitau la aku ea . Insyaallah aku   
beli . Hoodies ni memang simple , tapi aku suka . Haa . . tu je la kod aku nak cakap . Dah la aku nak try search lagi hoodies online ni . babaii ! !!


Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

First Working Experience .



Heyy-2 . Okayy . sebulan lebih nak dekat dua bulan dah aku tak online . Korang rindu aku ? apa ? tak ? Hmm . takpa la kan . Okayy . anyway aku kat sini sebenarnya nak cakap kat korang yang semalam lepas balek sekolah aku terus pergi join catering kat Wisma Negeri . Ada makan-2 pekerja kat sana . Wuu .. pengalaman pertama weii . Mula-2 tu aku dengan cousin aku blurr gilerr . Tak tau nak buat apa. Biasa la baru bekerja . Pastu ada abang tu suruh kitaorang angkat-2 barang . Okayy . Kami lakukan . Then , para pekerja kat wisma tu pun turun makan . Aku just perhatikan sapa yang dah habis makan pastu aku kena angkat pinggan mangkuk . Easy lol . Tapi penat giler weii . Huhu . Pasti kene kemas-2 meja . Korang nak tao aku dapat berapa upah ? Tiga Puluh Lima Ringgit je ! ! erghh . aku korek hidung mak aku pun boleh dapat lebih la ! Kerja punya penat macam nak mati . tiga puluh lima ringgit je ? kalau lima puluh aci la jugakk . Okayy . Fine . aku pasrah . sebab baru kerja kan . Tapi ingat kan nak join catering kat rumah orang kawen . Dpat lima puluh ringgit . Hehe . Saje nak tambah duit pocket . Anda pula bagaimana ? Okayy lha  . Penat . Aku kat cyber cafe sebenarnya ni . Babaii . :)

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

Oh . So Nice . :)

Heyy-2 . Assalamualaikum . Huii-2 . Esok dah naik sekolah . But , aku still kat rumah kakak aku lagi . So , alamat-nya . Tak sekolah lah aku esok . Haha . Okayy-2 . Setiap kali aku buat entri , mesti gambar-2 yang aku letak takda kene mengena . Haha . Biasa la tu . 
Okayy . Korang tengok Nona tak siang tadi ? Haha . Tak ? Okayy . Tadi aku tengok Nona . Then , diorang ada cerita pasal Lilian Tan . Who's that ? Orang bina badan lha bro . What ? Lilian ? tu kan nama perempuan . Haha . Ye lha . Serious aku cakap , cool giler bila perempuan ada ketul-2 and sixpacks . Haha . Unbelievable ? Haha . korang search je lha kat google image ' Perempuan Bina Badan ' . Hebat-2 bentuk badan diorang . Aku rasa boy-2 kat luar sana mesti ada perasaan jealous terhadap wonder women ni . Haha . Perempuan boleh ada sixpacks . Ni kan lelaki . Tulang je lebih sesetengah tu . Haha . k lha . Nothing to say . Babaii .


Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .