Assalamualaikum . Selamat Datang ke ceritabudakkanta.blogspot.com . Terima Kasih kerana melawat dan follow blog buruk ni . Akan saya hargai jasa anda .HEHE :) be happy here k .:)THANK YOU .

Klik Sini :)

Happy New Year 2012 !

Hey-2 . Assalamualaikum . Okayy . Walaupun aku terlambat setengah jam . Aku tetap nak buat jugak entri pasal New Year jugak . huhu . Serious . Terharu tengok kat tv orang sambut New Year kat i-city . Dah lama jugak aku hidupkan . Haha . Anyway . Aku harap sangat tahun 2012 will be better than tahun sebelum-2 nya . 2010 aku kehilangan ayah kandung . 2011 pulak macam-2 benda-2 pahit yang aku lalui .Konflik sana sini . And Alhamdullilah 2012 ni aku masih bernafas lagi dan Mak and family aku pun masih ada disisi aku . 
2012 jugak tahun yang paling menakutkan . Ceewah . Haha . Ape tak nye . PMR lol . Haha . Okay . 2012 ni aku nak jadi seorang gadis yang lebih berfikiran matang . Sebelum ni kurang matang . Haha . Okay . Nothing to say . Enjoy Your New Year ! Peace . Assalamualaikum . :)


Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

2012 gonna be crucial

Hey-2 . Assalamualaikum . ehh . macam dah lame jugak dah tak update . huhu . busy lha . Haha . busy lha sangat . Hmm . I think I already ready to Back to School ( english hancur . okayy ) . 2012 nak masuk berapa hari lagi . Barang-2 sekolah dah di beli . Huh . okayy . Tahun 2012 ialah tahun yang sangat penting bagi aku . ehh . nape ? nak kawin ke ? Haha . dok lha . PMR lha sayang-2 sekalian . okayy . seriously . aku tak nak hampa kan family aku buat kali yang kedua . UPSR dulu memang hampehh la kan . Ni aku nak try the best for PMR tahun depan . Doa-2 kan aku .Terasa tercabar pulak bila dapat tau cousin aku dapat straight A's . Kalau dia boleh tak mustahil aku pon boleh . acecehh .  Okayy . Untuk nak try capai kan niat aku ni . Maybe aku kene buat semua ni .
  1. Tak tinggal solat .
  2. Start bulan march dah mula tak layan Facebook Twitter Blogger bagaii . huhu .
  3. Study smart . struggle betol-2 .
  4. Tak nak blur-2 lagi kat kelas .
  5. Tak nak boipreeng-2 .
and ... macam-2 lha sebenar nya . Haha . okayy . aku tengah ngantuk nihh . Buat entri ni pon dalam keadaan mamaii nihh . haha . okayy . assalamualaikum . babaii . 

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

What I Have ?

Hey-2 Assalamualaikum . What I have ? Haha . Seriously aku tak tahu apa yang aku ada yang menyebabkan budak-2 kecik and warga emas suka kat aku ? Muka aku nampak suci ke ? Haha . Seriously . Semalam time pegi Giant ada perempuan berumur tu senyum-2 kat aku . Then ade sekali tu time kat rumah orang tunang ada perempuan yang berumur jugak tanya nama aku , then terus dia cubit pipi aku . Haha . what ? terkejut aku . Kalau budak-2 kecik pulak especialy anak-2 saudara aku la . Kalau takda aku macam tak boleh hidup pulak . Haha . Tapi aku tak suka sangat kat budak-2 ni . Hehe . Okay lha . Takda pe nak taip lagi . Babaii ,

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

What The .. ?





Hey-2 . What the..? Photo kat atas tu ? huhh . Akhir zaman la katakan . Korang ade baca pasal pasangan gay yang dah kahwin ni ? Omaii . Takde taste betol . Pandai , berpendidikan , paras rupa tu ade la jugak tapi sayang Bangang jugak rupa nya . Haha . Macam takde perempuan kat dunia ni . Kalau orang tu bukan orang Islam takpe gak . Aku tak kesah . Ni dah la Islam Melayu lagi . Haiyaa . Encik Ariff Alfian Rosli cepat-2 la kau bertaubat . Gambar kat atas tu tak la gempak mane ade . Ingatkan nak letak gambar yang tengah cium tapi tak kan aku nak taruk gambar tu pulak . Buat semak blog aku je . Okay . Nothing to say lagi . So Babaii .

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

Just Have A Bored Everyday

Hello Good Evening . Huhh . Everyday Everytime I got boring boring and boring . What should I do huh ? Haha . ceewah speaking pulak . Okay . Boring giler pulak hari ni . Tetibe je area rumah kaklang aku takde electric . Nasib baek bateri lappy ni penuh . Boleh maen . Huh . Agak-2 sampai pukul berapa la nak ade electric balek ni . Anyway dah berapa hari SomeOne tu tak mesej or call aku sejak dah ade awek ni . Huh . Whatever . Asal aku pikir pasal die pulak . Haha . Okay . Entri aku pulak makin lama makin membosankan . Hmm . Nak buad macamne :( . Okay Nothing To Say . So Babaii .

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

Something On My Mind

Hey-2 . Assalamualaikum . Something on My Mind ? Squash ? Yahh . Macam bestt je kalau dapat maen ni . Haha Dreaming .. This game proves how agile it you . My Mum say's racket squash ni mahal giler-2 . Then aku search harga racket ni . Umangaii . Try cari yang under RM500 gitu macam takde je . Ape lagi kalau under RM100 kan ?  Haha . okay . terus berhenti hasrat nak try-2 game ni . Lagi pon aku bukan nya orang kaya-2 . Agak-2 ade tak orang yang baek hati yang sudi belikan aku racket ni ? Takde ? Okay fine . Nak try jadi macam Datuk Nicol Ann David . Ouh Dreaming again .. Haha . Babaii .

Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

Biar Mimpi Sampai Ke Bintang



Alyah adalah seorang gadis remaja biasa yang baru menerima keputusan SPMnya. Dia bermimpi untuk menyambung pelajarannya ke pengajian tinggi, tetapi oleh sebab pemikiran ibunya, Peah, yang masih kekampungan yang mengutamakan anak lelaki, Alyah terpaksa mengikut kehendak ibunya untuk menolong di gerai ayam mereka di pasar.

Andy Rasputra adalah seorang anak jutawan dari Bandung yang menetap di Malaysia. Dia rimas dengan kehidupannya di Malaysia kerana dia merasakan semua orang yang ingin berkawan dengannya adalah disebabkan kekayaannya.
Pada suatu hari Andy mengambil keputusan untuk berpura-pura menjadi miskin dengan pertolongan bekas pembantu rumahnya, Mak Yam. Sementara itu, Kinah, kawan baik Alyah menyuruh Alyah berpura-pura menjadi kaya agar dia tersangkut dengan teman yang kaya supaya impianya tercapai. Alyah dan Andy bertemu melalui laman facebook dan mula jatuh cinta. Andy akhirnya memberitahu hal sebenar tentang dirinya kepada Alyah, ketika Alyah ingin memberitahu keadaan sebenar, dia dihentikan oleh Kinah. Tetapi segala-galanya terbongkar apabila ibu Alyah menyangka yang dia akan menjadi GRO. Apabila Andy mendapat tahu keadaan yang sebenar, dia amat kecewa dan berlalu meninggalkan Alyah.



Hey-2 You . Okay . Mau cakap pasal Telemovie yang menggabungkan artis Malaysia dengan Indonesia ni . Randy Pangalila ? Kenal tak ? Okay . Cerita ni akan disiarkan di Astro Ria pada 22 Disember ni . Randy berganding dengan Elfira Loy ? woo . Untung Elfira . :) Tengok die punye trailer Macam best je . Macam je lha . Haha . So Jealous with Elfira . Haha . Untung lha kan dapat belakon dengan laki hensem ni .
Okay . Tak tahu nak type ape lagi kan .
Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .

For Along Time


Assalamualaikum . Okay . For Along Time aku tak menghadam Blog yang memang berhabuk and berKurap nih . Haha . Dah memang diri aku bukan seorang yang kepoh nak cerita bagai kat blog ni . Now . Cuti sekolah ni aku tinggal kat rumah kaklang aku . Boringg ? Tak kod . Aku memang suka terperap kat rumah je . Okay lha . Takde Pape yang aku nak type lagi . Babaii .
Terima Kasih Sebab Bace Entri Budak . Menarik ? Like lha .